Nobelpriset i litteratur 2011 går till Tomas Tranströmer

Som jag skrev på Twitter: Det var som fan! Jag hade börjat tro att Tranströmer var en sådan där person som alltid kommer att figurera i förhandsdiskussionerna, men aldrig få det. Orsaken till det trodde jag delvis var att han är svensk. Jag är glad att jag hade fel!

När jag var nitton år började jag köpa på mig massor av lyrik runt om i Göteborgs olika antikvariat. Tidigt upptäckte jag Tranströmer och han är helt klart en av mina favoriter. Jag är otroligt glad att han fick nobelpriset i år och det är en värdig vinnare. Det blev ingen av mina favoriter, men det kommer fler år och fler priser.

Lite extra glad är jag att nobelpriset i litteratur för första gången gick till någon jag läst.

Läs mer: Aftonbladet, DN, Expressen, SvD, Albert Bonniers förlag, Bokhora

1 kommentar

    • guni11a8 oktober, 2011 kl. 08:43
    • Svara

    håller med. samma här, fast jag var und tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.