Feministbrud på Newsmill

Nobelpriset i litteratur bör ges till en kvinna

Jag menar inte att Nobelpriset i litteratur varje år bör ges till en kvinna för att jämna ut statistiken, men det får inte förbli så att kvinnor måste vara dubbelt så bra för att nå hälften så långt, skriver Hanna Lager, redaktör för bloggen Feministbiblioteket, med anledning av dagens presentation av pristagare.

Läs hela artikeln här.

Det är inte min rubrik. Hade velat haft Nobelpriset i litteratur – dags för en kvinna?

Det kommenteras friskt ser jag och jag känner igen typen från den här bloggen. Orkar inte ge mig in och svara den här gången. Det är liksom lönlöst. Orkar inte med debatter som slutar med att jag hatar min man, min bror, min far och numer också min son.

2 kommentarer

1 ping

 1. Jag citerar…;
  ”Det kommenteras friskt ser jag och jag känner igen typen från den här bloggen. Orkar inte ge mig in och svara den här gången. Det är liksom lönlöst. Orkar inte med debatter som slutar med att jag hatar min man, min bror, min far och numer också min son”
  Min fråga…; Varför tänker du så…? Varför hata…?
  På tal om stora författare, kända i världen. Astrid Lindgren. Men dessvärre har barnlitteraturen dålig status i sådana här sammanhang…

  1. Nej, jag hatar såklart inte min familj. Men det finns dem som anser att feminist=manshatare, jag är feminist=jag hatar min son. Orkar inte diskutera med sådana personer helt enkelt.

   Jo, Astrid Lindgren pratas det ju mycket om, men jag vet inte om jag anser att hon borde fått det. Nu är hon ju död, så nu behöver jag inte bekymra mig mer över det.

 1. […] Kommentarer « Feministbrud på Newsmill […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.