Näthatare

Jag fick tips av Henric Grubbström på Facebook om denna artikel i The Guardian. Kvinnor som skriver råkar ofta ut för hot om våldtäkt. Det är verkligen inte klokt! Jag vet flera som fått utstå kommentarer som ”du har fått för lite kuk” och ”du borde unna dig ett gött knull”. Se Lisa Magnussons bloggpost här och Hanna Hellquists artikel om det här.

Jag påminns om en annan artikel i DN nyligen om en näthatare som försvarar sitt agerande. Läs den här. Det är helt sinnessjukt att människor tycker att de har rätt att sprida sitt hat för att få människor att tänka till. I många fall har dessa människor inte ens bett om sk råd. När jag läst intervjun får jag mina fördomar bekräftade. Det är helt enkelt idioter som tycker att deras åsikter är de enda rätta och att de kan göra vad som helst för att föra fram dem. Näthatare som snubben i artikeln är en av anledningarna till att jag håller mig borta från Familjeliv. Där finns det massa kvinnor som moraliserar över andra, men det finns också en hel del män som sprider hat. Jag kan tyckas vara en ganska tuff person, men när folk ger sig på mitt barn, om än bara virtuellt, så gråter jag. Jag tänker helt enkelt inte utsätta mig för det. Kommer idioterna till min blogg så bannar jag dem (har hänt en hittills).

Innan jag skrev detta gick jag in i skräpfiltret och visst kunde jag där hitta personen jag bannat. Han ger sig inte. Min blogg finns faktiskt inte till för att han ska få sprida sitt kvinnohat. Han och ingen annan kan anses ha rätt att skriva vad de vill på min blogg. Jag har inte blivit utsatt för hot av sexuell natur, men jag har blivit förolämpad å det grövsta många gånger. Trots att jag nu har lägre tolerans för otrevligheter (läs mina regler här), så släpper jag ändå igenom en hel del saker. Men såklart är varje raderad kommentar censur. Eller inte. Lady Dahmer har beskrivit det bra på Twitter, se blogginlägg här. Konstruktiva kommentarer är bra, rent trams och tjafs är inget man vill ha sin blogg nedlusat med.

Men allvarligt talat, varför ge sig på kvinnor på det sättet så fort de skriver något provocerande? Det värsta är ni antifeminister. Så länge ni håller på som ni gör är det alldeles självklart att feminismen fortfarande behövs. Tänk på det nästa gång. Och det där tjafset om att vi hatar män. Jag kan bara tala för mig själv, men det är inte män jag hatar utan er.

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Råkar också ut för en del antifeminister. Blev nyligen länkad i Per Ströms kommentarsfält och fick genast några elaka okostruktiva kommentarer som jag självklart inte godkände.

    1. Åh, det händer mig också med jämna mellanrum! Har du råkat ut för Peter med th (kan inte skriva ut namnet då denna kommentar i så fall hamnar i skräpposten)?

  2. Lite besviken blev jag över att du kallar en av mina favoritstäder för crappy. Dessutom ett helt land, Bosnien.

    1. Vi tänkte så, men vi ändrade oss ju! Sarajevo är en av mina favoritstäder också!

    2. Dessutom ska kommentaren om crappy länder inte tas på fullaste allvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.