Recension: Morgan, Sarah; Kristallklara nätter i juletid; 2021

Kristallklara nätter i juletidJag började mitt julboksläsande med Sarah Morgans Kristallklara nätter i juletid. Valet föll på den här boken av två skäl; dels har jag läst Sarah Morgan förut och vet att hon inte spar på krutet när det kommer till kärlek och dels för att boken utspelar sig i Sverige. Alltid lika intressant att se hur en författare från ett annat land, i detta fall England, skildrar Sverige. Boken är utgiven på HarperCollins.

Kristallklara nätter i juletid handlar om Christy och Alix, som är bästa vänner men som kommit lite ifrån varandra. Christy har planerat i det bästa julfirandet på en spaanläggning i norra Sverige. Christi är den planerande typen och har gjort allt in i minsta detalj. Allt faller dock några dagar före jul när hon misstänker sin man vara otrogen. Hon tvingas fatta ett beslut som innebär att Alix får åka före till Sverige med Christys dotter – och Christys makes bästa vän.

Den de ska hälsa på i Norrland är Christys moster och det hela är upplagt för att en massa familjehemligheter ska komma upp till ytan, och det sker så också. jag vet dock inte om jag tyckte att det var särskilt sannolikt. Sarah Morgan bygger upp karaktärerna och gör det lätt att flyta med och köpa alla förvecklingar, men det är för mycket och det blir för bra.

Det är två kärlekshistorier här, ett gift par och ett par som behöver prata med varandra och två som har delat en natt och efter det undvikit varandra. Det är fina kärlekshistorier som byggs upp bra, men återigen, det är för mycket och det blir för bra.

Slutligen Sverige. Ja, med risk för att låta som en papegoja, där är för mycket och det är för bra. Alltihop utspelar sig på en enormt lyxig spaanläggning i Norrlands inland, långt från civilisationen. Var då? Det känns lite som en storstadskvinnas våta dröm om Sveriges glesbygd. Eller så utspelar det sig egentligen i Åre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.