Mitt första påsklov på länge och en helt underbar påsk!

Jag unnade mig påsklov. Jag velade hit och dit och tillslut bestämde jag mig för att köra på ett helt lov med barnen hemma hela veckan. Jag ville låta barnen hänga lite med min 100-åriga mormor, jag ville att sjuåringen skulle få njuta av ett helt ledigt lov och jag ville att snart treåringen skulle få springa av sig och bara få vara med sina nära och kära. Jag beställde tågbiljetter till Skövde på tisdagen och så fick barnens far och farfar komma efter i bil på skärtorsdagen.

Här kommer ett inlägg om min påsk tillsammans med mina barn. Ett lov då barnen gav mig energi snarare än tog den från mig. Det är inte bara jag som gjort något för att ha fått en sådan idyllisk påsk. Det hade inte gått utan fint väder, fantastiska föräldrar, fina vänner eller trevliga grannar. Slumpen i att träffa barn på gården och hitta pokemonspelande ynglingar har också gjort sitt till. Hugo har fått cykla som han älskar, cykla till olika pokemon-ställen. Selma har fått gunga och leka ute, massor. Jag har fått glädjas åt sol, glada barn och mysiga utflykter. Och massa god mat.

Hugo och Selma på Stockholm Central

Glada unga skötte sig bra på tåget och mamman fick till och med läsa lite!

Mormor var så glad för att få träffa ”småttingarna”. Inga incidenter med tjuvringning och annat som hänt förut hos henne (gammelmormors telefon ser ju inte ut som en riktig!) så besöket får anses som mycket lyckat ut flera hänseenden.

Hugo och Selma letar påskägg

Efter en kall dag i parken då jag och mamma/mormor frös halvt ihjäl, vände det och temperaturerna började krypa uppåt. På skärtorsdagen hade jackorna lagts på hyllan och barnen gick ut i bara tröjorna och letade påskägg.

Barnen är påskkärringar

Vädret blev bara bättre och bättre och såhär underbara såg barnen ut när de bestämde sig för att gå påskkärringar i kvarteret där jag växte upp!

Barnen letar nyckelpigor

Barnen gick sedan ut på nyckelpigsjakt just i samma häck som jag en gång i tiden hittat massor av nyckelpigor. De hittade många och vi hade bra samtal om vad man får och inte får göra med djur. Även om det är insekter så är djurplågeri aldrig okej.

Hugo i ett träd

På påskafton träffade vi vänner som ordnade en äggjakt på Levene äng. Vi var först och tittade på Sparlösastenen och sedan åkte vi till denna idylliska plats. Jag har varit där förr på någon skolresa eller liknande, men det var riktigt längesedan. Vi hade en underbar eftermiddag i solen och barnen fick springa och klättra mycket. Ovan ser ni min klätterapa till son som lyckats ta sig in i ett träd. (Ni vill inte höra ljudet av lillasyster som inser att hon inte kommer att få göra samma sak.)

Äggmålning

Den obligatoriska äggmålningen uppskattades av båda barnen. Äggätandet uppskattades enbart av den stora. Men det fanns prinskorv också. Och salami! Ingen av dem behövde gå hungriga från påskbordet.

Munkängarna

När vi ändå var i ett idyll-flow så passade vi på att besöka ännu ett smultronställe från min barndom – Munkängarna på Kinnekulle! Den såhär års ramslöksdoftande björkskogen är en fantastisk lekplats för barn (och ett underbart promenadstråk för vuxna).

Kinnekulle Camping

Vi har såklart besökt otaliga lekplatser under veckan och denna är den vackrast belägna. På Kinnekulle Camping badade vi även fötterna!

Såklart har påsklovet även innehållit massa bråk, matvägran, sovvägran, gnäll och annat som alltid ingår. Detta inlägg är inte ett sätt att frisera sanningen, utan bara beskriva det som gett mig energi. Att barnen kunnat röra sig hyfsat fritt och att lek inte alltid inneburit att jag som förälder måste engagera mig hela tiden, har varit värt så mycket för mig. Hemma blir det nästan bara avkoppling när barnen tittar på ipaden (och då kommer paniken att vi inte ”gör något”). Här kunde jag koppla av när de lekte tillsammans på lekplatsen utanför tomten eller letade nyckelpigor i grannens häck.

Jag har såklart inte läst allt jag hade önskat, men några små lässtunder har jag lyckats få till och alla lika värdefulla för återhämtningen. Jag har också smitit iväg på två kombinerade träningspass och pokemonletande med Hugo. Nu börjar skolan/förskolan och jobbet igen och jag har tankat så mycket energi. Den ska förhoppningsvis räcka ända fram till semestern!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.