Besök i Blomberg till minne av ett kvinnomord

Blomberg på Kinnekulle

Café på Klostret i Blomberg på Kinnekulle. April 2019.

Idag valde vi att äta lunch på Lisa Holms café. Ja, vi har börjat kalla det så efter mordet på Lisa Holm 2015. När hon försvann frågade min man vilket café det var hon jobbade på och jag svarade ”det vi alltid åker förbi, men aldrig stannar och äter på”. Men det gjorde vi idag.

Män våld mot kvinnor är fruktansvärt och kvinnor blir mördade just för att de är kvinnor och inte längre vill dansa efter mannens pipa, måste tystas eller helt enkelt inte längre passar honom. Lisa Holm var bara 17 år och kanske därför fick fallet så stor uppmärksamhet. Det drabbade mig hårt därför att jag också varit 17 år i trakten och jag som 17-åring hade mer än gärna tagit emot ett sommarjobb på Café på Klostret på Kinnekulle.

Varje gång vi kör förbi Blomberg tänker jag på Lisa Holm och det våld hon utsattes för. Jag är glad att gärningsmannen är dömd och bakom lås och bom. Idag valde vi att stanna och äta och även om det inte hade med det som hänt att göra, så kändes det ändå fint på något sätt. Samtidigt som platsen alltid kommer att vara förknippad med Lisa Holm så vill jag att det ska vara en plats att minnas henne och alla andra kvinnor som dött på grund av våldsamma män.

Blomberg är en underbarbar plats. Café på Klostret är ett mycket trevligt café med god meny. Stanna där när ni är i krokarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.