Mina julklappsböcker 2011

Imorgon åker familjen till Lidköping för julfirande med min familj och en till julklappsutdelning kommer att äga rum där. Jag vill ändå dela med mig redan idag av vad jag fick av min man i julklapp i bokväg. Istället för kulturbetraktelser visar jag denna söndag tillika juldag bilder från julafton á la familjen Lager-Ericson.

Mor och son har gjort sig julfina. Hugos byxor och dreglis är röda. På fötterna har an virkade converse (som åkte av ganska fort och ersattes av mer praktiska strumpor).

Årets julgran och paket. De mesta var till Hugo.

Här är min julklappsskörd i bokväg. Min man fattade vad jag önskade mig och han gav mig fyra böcker från Ms blogs lista över de hundra bästa fackböckerna. På plats 98 kom Century of Struggle av Ellen Fitzpatrick och Eleanor Flexner, en bok om den kvinnliga rösträttsrörelsen i USA. På plats 97 kom Bitches, Bimbos, and Ballbreakers av konstgruppen Guerilla Girls om kvinnliga stereotyper. På plats 47 fanns How to Suppress Womens Writing av Joanna Russ om hur kvinnliga författare framställts genom åren. På plats 7 kom Female Chauvinist Pigs av Ariel Levy, om kvinnor som själva väljer liv som porrstjärnor och strippor. Mycket intressanta böcker! Tack min älskade make för att du känner mig så väl! Han gav inte bara detta, utan även en prenumeration på tyska Missy Magazine, för att jag en gång sa att jag ville veta mer om tysk feminism.

Slutligen en bild på Hugos julklappar. Det är presenter från hans föräldrar och en gammalmoster med familj på mammas sida. Hans mor har dock valt titlarna. Han fick Loranga, Masarin och Dartanjang i ny tappning av Barbro Lindgrens systerdotter Sara Olausson. Så gör prinsessor och När prinsar fångar drakar av Per Gustavsson var två självklara val och så en söt bok om ilska av Stina Wirsén, Vem är arg? Detta var från gammalmoster Inez. Från mamma och pappa fick han mammas favorit som barn – Pricken av Margret Rey – om kaninen som är prickig när hela familjen är vita. Han rymmer hemifrån och hittar en familj där alla är prickiga utom en som är vit. Så sött! Recensioner på några av dem kommer inom kort!

2 kommentarer

1 ping

  1. Åh, Pricken kommer jag ihåg! Kände igen framsidan. =)

    1. Den är fantastisk!

  1. […] Det fick jag och det har jag redan skrivit om. Här publicerar jag bild och text […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.