Min son kör racer med dockvagnen!

Hur många gånger har jag inte hört det? Nu har det hänt igen och jag bara ler till svar, för jag kan ju inte ifrågasätta att just det barnet förmodligen inte ger uttryck för ett ouppmuntrat bilintresse. Men historierna är alltid de samma. Sonen har äldre systrar och bara tjejleksaker, men när det kommer till dockvagnen så ratar han dockorna och kör ”racer” med dockvagnen. Bilintresset kommer till synes från ingenstans, men är det så att han är så intresserad som han verkar torts alla dockor som står till hans förfogande, ja då kan ju föräldrarna bara resignera och uppmuntra intresset. Och nu? Ja nu är det baaaaara bilar som gäller.

Min son är ett år och han har inga direkta favoritleksaker. Han leker med det som barn i hans ålder brukar leka med. Mjukishunden eller mjukisugglan är populärast vid sängdags och under dagen så är det klossarna, bultbrädan eller någon av bollarna som tar priset. Han är med andra ord som vilken ettåring som helst.

När det gäller hans förmåga att uttrycka sig så är det ”titta” eller ”däh” som återkommer mest frekvent eller kanske ”mamamamama” om han är på det humöret. Han har också börjat testa lite olika ljud. Ett pruttljud, ett s-ljud och nu senast någon form av f-ljud är det man hör mest. Jag blev lite förvånad då någon uppfattade hans pruttljud som ett billjud, men det kanske är därifrån han har hört det, vad vet jag?

Sonen har också en lära-gå-vagn. När han kan gå kan den göras om till en liten dockvagn. En mycket praktisk leksak. Han älskar att gå med den. Eller gå och gå, när han märker att han kan röra sig hyfsat fritt i upprätt ställning så springer han snarare. Och eftersom de praktiska micki- och briovagnarna inte kan svänga så är lyckan kort i en liten lägenhet. Mamma eller pappa får vända på vagnen och sonen springer vidare. Ibland kombinerar han sitt runtspringande med vagnen med olika ljud. Pruttljudet är vanligast.

Vänta här nu…

Min som kör racer med dockvagnen samtidigt som han låter som en bil! HAN MÅSTE VARA INTRESSERAD AV BILAR! Vad kommer det i från? Det måste vara naturligt!

Alla föräldrar därute som har flickor: Visst går era flickor omkring med gåvagnarna lugnt och sansat? Och de har väl aldrig någonsin prövat på ett pruttljud? Jag tänkte väl det. Det är naturligt för pojkar att gilla bilar!

Läs även: Min son har en fotbollsgen!

En dålig bild eftersom Hugo här ser ut att vara mer intresserad av ett gosedjur än att köra racer, men det var en tillfällighet kan jag lova!

1 kommentar

  1. Haha, på pricken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.