Bokbloggsjerka v 36 – läser just nu

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Då förra veckans jerka krävde en viss tankeverksamhet kör vi med en extremt lätt fråga denna vecka: Vad läser du just nu?

Som sagt enkelt var ordet. Jag har precis avslutat Leena Lehtolainens bok Var är alla flickor nu, och jag har fått äran att träffa henne och diskutera boken (jag återkommer såklart om det)! Eftersom det var en relativt lättläst bok och dessutom deckare, så tänkte jag köra vidare på det lättlästa spåret och börja med Allt för dig av Sheila O’Flanagan.

Jag håller fortfarande på med Min egen rødstrømpe-abc av Maria Marcus, en bok om den danska motsvarigheten till Grupp 8 som jag köpte i Köpenhamn i somras.  Dessutom försöker jag ta mig igenom Constance Ring av Amelie Skram, en norsk 1800-tals klassiker som tyvärr är lite seg. Norden-utmaningen ska slutföras är det tänkt och nu går det lite långsammare än när jag var som mest entusiastisk i mitten av sommaren.

Jag läser också Echnaton: sanningssökaren av Naguib Mahfouz för att se till att alla nobelpristagare på 80-talet är läst före den 10 december i år. Det är något av det tristaste jag har läst om jag ska vara helt ärlig.

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Och här dök Leena Lehtolainen upp igen. Ska minsann hålla koll på henne 🙂

    1. Det måste du göra! Hon är dessutom väldigt trevlig och har bra värderingar.

  2. Jag har inte läst någon av dessa, men spännande med nya tips 🙂

    1. Men skippa nobelpristagare om du inte vill somna av tristess 🙂

  3. Trista böcker har också sina användningsområden.. om man är sömnlös kan dom ju vara bra att ha!

    1. Och somnar man inte i alla fall, så har man åtminstone läst ut dem 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.