Min önskelista – böcker

BöckerJag måste alltid tänka till lite när jag knåpar ihop min önskelista till nära och kära eftersom jag köper, får och lånar så mycket böcker. Jag kommer här att lista de böcker jag skulle bli glad om jag fick. Så mamma, pappa, brorsan och maken bör läsa extra noga (och prata med varandra!).

Det totalitära köket : socialismens kokbok av Olga och Vladimir Kaminer: Jag läser just nu mycket om livet bakom järnridån. Jag dök då på Vladimir Kaminer och han och hans frus roliga kokbok står överst på min önskelista!

Feminist Interpretations of Hannah Arendt av Bonnie Honig: Jag har en speciellt intresse till Hannah Arendt och även som bekant till feminism. Jag skulle gärna läsa den här boken som gör en feministisk analys av Arendts tankar.

We Should All Be Feminists av Chimamanda Ngozi Adichie: En kort essä av en av mina favoritförfattare om varför vi alla borde vara feminister. Kan det bli mer intressant?

Berlinerinnen av Martha Wilhelm: Jag vill läsa enklare böcker på tyska och jag tror att en bok om berlinska kvinnor skulle passa utmärkt för det ändamålet.

Konsten att skapa en tjej eller Morantology av Caitlin Moran: Jag gillar Moran, men har inte riktigt kommit mig för att läsa uppföljarna till Konsten att vara kvinna. Det borde jag göra!

Tranans berättarserie: Jag samlar på bokförlaget Tranans berättarserie och jag har fem kvar. Egypten är den enda jag inte har och inte heller har läst. De andra har jag läst delar av, men vill fortfarande ha.

Egypten

Indonesien

Tjeckien

Moçambique

Lettland

För alla böcker gäller att det går lika bra med begagnat som nytt!

1 ping

  1. […] det mesta hon vill ha, får färre och färre julklappsböcker varje år. Det kan jag konstatera. Mina önskelistor blir också alltmer obskyra och känns kanske mer som beställningslistor än önskelistor att […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.