Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Med fokus på Lyrik - Feministbiblioteket

Med fokus på Lyrik

Den här veckan har Kulturkollo tema lyrik. Det är synd att jag inte har kunnat vara mer engagerad för lyrik är verkligen en av mina favoritgenrer. Jag läser mycket europeisk lyrik, men kanske inte så mycket svensk samtida som jag tycker att jag borde. Jag har en hög med oläst poesi som jag vill sätta tänderna i snart. Några läsdeadlines nästa vecka hindrar mig från att gör det. Men ni som älskar lyrik ska snart få läsa mer av det här (även om jag tvivlar på att ni är många, besöksstatistiken skjuter inte direkt i höjden när jag recenserar dikter).

Lyrik på att-läsa-listan

Här är några böcker på att-läsa-listan eller som jag redan läst men inte hunnit recensera än. Förhoppningsvis kommer ni inom kort får läsa recensioner på nobelpristagarpoeter, unga svenska lyriker och en hovpoet.

Gabriela Mistral har jag redan läst i bokcirkeln tretton nobelpristagare och nästa bok är förmodligen någon ur Samlade dikter av Nelly Sachs.

Emma Warg (Sadura) och Blå Blixt (Bromberg) är unga svenska poeter som jag ser fram emot att läsa.

Carol Ann Duffy har jag börjat lite på, men känner att hon kräver total koncentration och jag vill inte hasta igenom Standing female nude. Duffy är från Skottland och kommer att få representera den skotska delen av Storbritannien i i EU-läsningen.

Ilma Rakusa är en schweizisk författare som är aktuell med en diktsamling och en roman på Rámus förlag och jag ska läsa dem båda så fort jag är klar med de mest akuta böckerna.

När jag är klar med dessa kommer jag att fortsätta att jaga europeiska poeter till EU-läsningen och då och då kommer jag att öppna mitt favoritnummer av tidskriften 00-tal (nu 10-tal):

00-tal

 

Klicka på bilden för att beställa tidskriften som innehåller många unga och fantastiska europeiska poeter, bland annat en av mina favoriter Lidija Dimkovska från Makedonien.

Detta fick bli mitt bidrag till lyrik-veckan men såklart kan jag inte låta bli att också hänga på bokryggspoesi-stafetten. Jag återkommer med mitt bidrag här och på Instagram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.