I maktens korridorer – jag har skrivit under!

Me too

#metoo har blivit större än jag och många någonsin kunna ana. Nu går yrkesgrupp efter yrkesgrupp och vittnar om sexism och sexuella övergrepp som skett inom ramen för arbetet. Ibland är det regelrätta våldtäkter, annat vittnar om en sunkig sexistisk kultur. Framförallt visar det att många män som gjort sig skyldig till det ena och det andra, alltid skyddas av kåren. Den populära mannen verkar alltid varit ohotad.

I helgen kom politikeruppropet, I maktens korridorer. Jag har skrivit under och bidragit med en historia som jag varit med om. Mannen i min historia har gjort värre saker mot en annan, men jag var vittne till det och kanske till och med var den som förhindrade att det blev ännu värre. Själv fick jag ovälkommet tafsande och kränkande kommentarer om min kropp. Mannen är kvar inom politiken och jag har aldrig sagt till någon i mer beslutande ställning vad han gjort. Min bild såhär i efterhand är att många nog visste att han blev lite jobbig när han var full, men att det vägde upp att han var klok och strävsam när han var nykter. Han var också långt ifrån den enda som betedde sig såhär.

Min historia är ganska gammal. Jag har som tur är inga färskare berättelser. Jag har å andra sidan varit så länge i partiet att jag vet vilka jag ska undvika på fester och tillställningar med alkohol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.