Lyssna på mig i P4 Skaraborg!

P4 skaraborg

Då har jag pratat om feministisk litteratur i Radio P4 Skaraborg. Jag fick i uppdrag att välja ut fyra böcker som betytt mycket för kvinnorörelsen och som fått stor effekt på samhället. Det var sannerligen inte ett lätt val, men från den feministiska kanonen valde jag följande böcker:

1. Pennskaftet av Elin Wägner (1910)

2. Egalias döttrar av Gerd Brantenberg (1977)

3. Män kan inte våldtas av Märta Tikkanen (1975)

4. Purpurfärgen av Alice Walker (1984)

Min tanke var att bara välja skönlitteratur för att ta böcker som så många som möjligt skulle kunna bli intresserade av att läsa och jag ville få en spann över världen och över tid. Tyvärr blev det fokus på västvärlden, men om ni lyssnar på det långa inlägget nedan så problematiserar jag det.

Här kan du läsa om inslaget, men tyvärr jag webbredaktionen bara lagt upp när jag pratar om böckerna. På den här länken kan du lyssna på hela min medverkan, 33:40 in i programmet. Två missöden, helt orsakade av mig själv: Först tryckte jag bort mikrofonen och efter tryckte jag ett antal gånger på en siffra så att det tjöt till. Rookie mistake.

När jag försökte hitta min medverkan hamnade jag av en slump på en diskussion med en kvinna som medverkade efter mig och 1:04:40 in i programmet kan ni höra henne säga angående de fyra böcker jag pratade om: Hallå, var är Pippi Långstrump, tänkte jag? Jag kan svara i efterhand: Med i kanonen, men eftersom jag bara fick välja fyra böcker att prata om så kan jag såklart inte tillfredsställa allas önskemål om favoritfeministböcker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.