Lucka 9: Hanna Krall

Hanna Krall

Krans 9Hanna Krall från Polen var en författare jag fick tips om borde få nobelpriset. Det är en av bokkritikern Yukiko Dukes favoriter och det var hon som kom med tipset. Eftersom jag ser henne som en stor auktoritet i sammanhanget bestämde jag mig för att läsa Hanna Krall som just nu är Sverigeaktuell med boken Vit Maria på Ersatz.

Hanna Krall överlevde förintelsen tack vare att människor hjälpte till att gömma henne. Hela hennes familj och flera släktingar mördades i Madjanek. Hon startade sin karriär som journalist och har gjort många uppskattade reportage. Hon har inte fått samma erkännande som Svetlana Aleksijevitj, även om vissa anser att hon håller minst lika god klass. På senare tid har hon skrivit flera romaner som också håller mästerlig klass om man får tro kritiker.

Nu ska jag ta och läsa hennes romaner för att se om jag håller med! Boken Vit Maria gav mig ett vackert språk som jag gärna vill läsa i en roman.

Jag har läst Vit Maria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.