Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lucka 6: Niviaq Korneliussens Homo Sapienne från Grönland

Lucka 6: Niviaq Korneliussens Homo Sapienne från Grönland

Homo Sapienne

Lucka 6 är Grönland. Jag har skrivit mycket om Niviaq Korneliussen  nyligen. Hennes bok Blomsterdalen fick Nordiska rådets litteraturpris 2021 och det är första gången någonsin en författare från Grönland förärar det priset. Blomsterdalen finns inte på svenska än, men det gör hennes debutbok Homo Sapienne, som jag tyckte var bättre än uppföljaren. Homo Sapinenne gav ut på svenska 2018 på Leopard förlag.

Fem olika personer som alla bor i Nuuk och är HBTQ-personer. Deras liv är löst sammanflätande, vilket såklart är omöjligt i en sådan liten stad, som dessutom saknar vägförbindelser med andra städer. Det är inte en komma ut-bok, utan mer en bok om kärlek och längtan efter kärlek, samt den klaustrofobiska känsla det är att bo i ett litet samhälle. Det bor 16000 personer i Nuuk. Det här är en bok om Grönland, på Grönland och med människor från Grönland.

Homo Sapienne av Niviaq Korneliussen är dagens boktips och du kan läsa vad jag tyckte om den här. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.