Lucka 23: Australien

Krans 23Såklart kommer denna julkalender inte avslutats innan vi varit i alla världsdelar. Idag åker vi till Australien, ett land jag läst mer och mer från även om det inte är så mycket som jag tycker att det borde vara. Det är en spännande kontinent och något säger mig att det inte är så jämställt som det är här i Norden. Hur som helst kommer här tre bra australiensiska böcker!

Torsdagsbarn av Sonya Hartnett: En bok om fattigdom och hur barn är mer lättanpassade än vad man skulle kunna tro. Huvudpersonen Harper vill vara med sin familj och bryr sig egentligen inte så mycket om missären. Hon saknar de syskon hon inte har hos sig. Hartnett fick Almapriset 2008.

Jellicoe Road av Melina Manchetta: En riktigt bra och spännande bok om en tjej som söker sitt förflutna. Samtidigt får vi läsa om en gammal historia om en stor tragedi. Att de hör ihop på något sätt för står vi, men hur? Unga vuxna är ålderskategorin, men jag tycker nog att den passar vuxna också. Francesca av samma författare är också klart läsvärd.

Stora små lögner av Liane Moriarty: Efterföljaren till den kanske mer kända Öppnas i händelse av min död, men enligt mig mycket bättre. Det utspelar sig runt en skola för rikare barn. En pojke till en ensamstående mamma börjar och han får utstå mycket spott och spe för att han är från en annan klass. Det handlar mycket om fördomar och om förlegade könsrollsmönster. Samtidigt vet vi att en person kommer att dö, men vi vet inte vem., och det är det som driver handlingen framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.