Lucka 20: New York

Krans 20Bakgrund

I New York finns de yrkesgrupper där kvinnor tjänar mer än män. I New York finns det möjligheter för kvinnor att lyckas. Sex and the city är inte verklighet, men du har alla möjligheter att leva ditt liv som du vill. New York finns plats för alla och där kan du alltid vara dig själv. Från New York kommer många kända feminister, bland andra den med mig jämngamla Jessica Valenti. Gertrude Stein står staty där. En kvinna – frihetsgudinnan – är stadens stora symbol. Därför, och av cirka tusen andra anledningar, tycker jag att du ska åka till New York.

Resmålet

New York är en fantastisk stad där alla möjligheter finns. Museum, shopping, trevliga kvarter och fina parker, ja där finns verkligen något för alla.

Ta dig dit

Du kan ta dig dit för under 5000 med flyg om du har tur. Har du ännu större tur ingår det inte jättelång transfer i det billiga priset.

Jag och New York

Jag behöver kanske inte tillägga att jag är fullkomligt upp över öronen förälskad i staden? Ibland kan jag nästan ångra att jag en gång åkte dit, för det betyder en gnagande längtan efter att återvända som aldrig försvinner. Jag var där i december 2007 och november 2008.

Manhattan

Manhattan sett från Empire State buildning. December 2007.

2 kommentarer

  1. Här har vi en till som älskar New York! Jag var där i somras, och precis som du skriver så skapar staden en stark vilja hos en att vilja återvända. Det jag hann uppleva där var fantastiskt, men så mycket återstår.

    1. Det tar liksom aldrig slut. Andra gång var jag där delvis på jobb och sprang inte runt och såg allt, men det kändes också bra. Att liksom bara vara där och låtsas som man bodde där 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.