Lucka 18: Västafrika

Krans 18Idag är temat Västafrika. Jag har varit i två av länderna, Ghana och Senegal, och det gör det hela mer spännande för mig som område. Det finns mycket spännande afrikansk litteratur och en av de främsta afrikanska författarna just nu är från Nigeria, Chimamanda Ngozi Adichie

En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie: En bok om kriget i Biafra och hur det drabbade även överklassen. Två systrar på var sin sida gränsen och fruktansvärda skildringar av krig och svält. Det är både en fantastisk historisk bok och en bok om systerskap.

Atlantens mage av Fatou Diome: En mycket lågmäld och sorglig bok om en kvinna och hennes bror. Hon är från Senegal och bor i Paris och lever ett ganska torftigt liv.  Hennes lillebror vill komma dit. Han tror att bara han kommer till Frankrike kan han bli fotbollsproffs, men hans syster vet att det inte går till så. Hon vet att det finns rasism i Frankrike och vet inte hur hon ska säga det till sin bror.

Förändringar – En kärlekshistoria av Ama Ata Aidoo: En mycket vacker bok om månggiftets baksidor. Det starkaste är inte kärleken, i den här boken, utan kvinnokraften. Aidoo är från Ghana och hon är en hängiven feminist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.