Lucka 14: Berlin

Krans 14Berlin är en av mina favoritstäder och temastaden bakom lucka 14. När jag valde ut tre böcker slogs jag av att jag inte läst så många böcker som utspelar sig i dagens Berlin. Det vill jag definitivt ha tips om!

Dagbok från Belinolympiaden av Barbro Bang Alving: Det var inte direkt vanligt att kvinnor åkte som sportjournalister till OS 1936, men Bang gjorde det och det här är henne dagboksanteckningar från det OS:et. Mycket spännande läsning, särskilt som Bang var en kvinna med goda värderingar och inte var där för att hon gillade nazismen.

Stasiland av Anna Funder: Funder är australiensiska som bott i Berlin på åttiotalet och skrivit om människor och hur de hade det under DDR-tiden. Det är skrämmande berättelser om brist på vård och förföljelse av oliktänkande. Det är också en bok som innehåller mycket humor och värme. Läs den, om du inte redan gjort det.

Honeckers kanderade äpple av Claudia Rusch: En fantastiskt rolig bok om livet i DDR och Östberlin. Den bygger på författarens egen uppväxt och hon berättar humoristiskt om hur hon som dotter till oppositionella gick tvärt emot sina föräldrar och gick all in för kommunismen. Allt för att hon ville ta studenten. Hon gjorde det, 1990, och sen åkte hon med tåget till Malmö. Det tåg östtyskar alltid var tvungna att kliva av vid gränsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.