Lucka 12: Kanada

Krans 12Idag ska vi åka till Kanada! Det är ett land som ibland hamnar i skuggan av det stora mäktiga landet i söder. Men i Kanada finns det många fantastiska kvinnliga röster och jag har valt ut tre stora favoriter. Jag vet att jag inte är ensam om att gilla dessa författare.

Brinnande livet av Alice Munro: Munro är novellernas drottning och någon mer väl värd nobelpriset i litteratur är väl svårt att hitta. Den här samlingen är mycket bra och en av de bästa, Dolly, finns utgiven enskilt av Novellix.

Tjänarinnans berättelse av Margaret Attwood: En annan värdig nobelpristagare är Atwood. Fast hon har ju då inte fått det. Än. Den här är hennes absolut bästa bok, även om alla böcker jag läst av henne var mycket bra.

Löparflickan av Carrie Snyder: En bok som inspirerats av det kanadensiska löparlaget för damer till OS i Amsterdam 1928. Det gick bra för dem då och även om Löparflickan är en roman så har den försökt att ge liv åt de kämpande kvinnorna och ge en röst åt dem när de förstår att de inte kommer att få tävla på distansen 800 m mer, eftersom det ansågs för långt för damer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.