Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lucka 10: Stockholm

Lucka 10: Stockholm

Krans 10Idag står Stockholm i centrum i och med nobelprisutdelningen. Därför är Stockholm lucka 10. Det finns många böcker som skildrar Stockholm på ett bra sätt och jag har valt tre olika som är favoriter hos mig.

Nortullsligan av Elin Wägner: En fantastisk bok om en gäng kvinnor som för sin egen frihets skull jobbar och bor tillsammans i kollektiv runt förra sekelskiftet. Som ogift hade du inte mycket att säga till om och detta var en av få möjligheter som fanns. I Stockholm fanns möjligheter, redan då och även för kvinnor.

Stjärnor utan svindel av Louise Boije av Gennäs: Det är en modern klassiker, boken om den gifta överklasstjejen som blir kär i vänstertjejen från Söder. Det bygger på författarens och Mian Lodalens relation. Det är fina Stockholmsskildringar och de hänger mycket på olika krogar på Söder.

Carl Hell och Maria Gustavsson-deckarna av Anna Lihammer: Fina historiska deckare i Stockholmsmiljöer på 30-talet. Det är inte bara naziströmningar och judehat, utan även fysiska Stockholmsmiljöer skrivet av någon som är påläst. Mycket bra på alla sätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.