Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Let's talk about mens - Feministbiblioteket

Let’s talk about mens

Menskoppar

Nu måste vi prata om mens. Faktiskt. Ok, jag är verkligen inte först på bollen (snarare sist), men detta är min blogg och nu är det jag som får hylla det fantastisk mensskyddet menskoppen. Jag har velat fram och tillbaka länge nu, men på min födelsedag i februari bestämde jag att min födelsedagspresent till mig själv skulle vara just en menskopp. Dess fördelar har lyfts fram många gånger för mig, dels i form av vänner och bekanta, dels ifrån okända på nätet och så sist då i from av serier.

Det var inte kärlek vid första ögonkastet och jag hade nog gett upp om det inte var för att mina nyinköpta nattbindor från Always släppt ifrån sig en fruktansvärd odör. Jag insåg till mig förfäran att det är någon slags ”luktneutraliserande teknologi” som innebär en kväljande blom-lukta-gott som luktar allt annat är just gott. Jag twittrade om detta och fick höra av en vän att det inte finns några andra och att företaget anser att det är just det här som kunderna vill ha.

Nu måste vi stanna upp här och fundera ett slag. Varför förväntas kvinnor vilja lukta något annat än naturliga kroppsdofter I UNDERLIVET? Enligt reklamerna så måste kvinnor få känna sig fräscha ÄVEN när vi har mens. Underförstått det är vi inte. Mens är ofräscht och äckligt och luktar. Nej, mens luktar inte. Det vill säga du kan inte känna på en kvinnas doft om hon blöder eller inte. Däremot vet man aldrig om den vedervärdiga parfymen som sprejats på bindorna inte sipprar ut. Jag skulle då aldrig ta risken.

Libresse it is tänkte jag först, men så övertalades jag på Facebook att inte ge upp menskoppen. Jag är glad att jag inte gjorde det. Nu är jag menskoppsfrälst. I alla fall nästan. Lite barnsjukdomar fortfarande, men den sitter skönt och det är det viktigaste. Och nu kommer jag slippa behöva köpa mensskydd som luktar. Jag behöver inte köpa något alls, bra för mig och för miljön! Och du, våga fråga på Facebook. Du har säkert massor av vänner som redan använder menskoppen och som kan ge dig goda råd. Det var det jag gjorde, för tillslut insåg jag att vi måste få prata om mens. Det är den naturligaste saken i världen och det är inte äckligt. Hör ni det?

1 kommentar

  1. Håller med, vi måste verkligen kunna prata om mens! Alla känner vi någon som har, har haft eller kommer att ha – mens! Jag är numera menskoppsfrälst jag med! Det var inte helt lätt första gångerna, men ärligt talat, var tamponger så lätt första gången heller?

    Att det finns parfymerade skydd tycker jag är helt otroligt. Som om vi inte redan stoppar in tillräckligt där nere, ska vi verkligen lägga till parfym bland våra känsliga slemhinnor?

    Min menskopp kommer från http://www.menskopp.se, tillverkad i Sverige (ännu bättre för miljön), storleksgaranti (perfekt om man inte vet vilken storlek man ska ha), gjord av silikon godkänt för medicinskt bruk (dvs inga parfymer eller andra kemikalier som stoppas in). Helt enkelt en fantasktisk produkt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.