Recension: Lauren, Christina; Roomies; 2017

RoomiesJag tycker Christina Lauren skriver helt ok romance och de är absolut feministiska, så jag körde på. Roomies är ytterligare en kärleksroman av författarduon som ligger bakom pseudonymen Christina Lauren. Roomies utspelar sig dessutom på Manhattan, vilket för mig alltid är ett plus. Boken finns inte översatt till svenska, men finns som ljudbok på engelska på Storytel.

Holland bor på Manhattan och jobbar på en teater på Broadway. Hennes ingifta morbror sätter upp teatrar och har fixat jobbet på Holland. De båda morbröderna betalar dessutom delvis för hennes boende. Holland har ingen pojkvän, men i hemlighet tar hon en omväg för att lyssna på en kille som spelar i tunnelbanan. Deras vägar korsar ett par gånger och när en i morbroderns muslutar, rekommenderar Holland Calvin. Det visar sig att Calvin är en dold sjtärna, men han kan inte ta jobbet då han är i USA illegalt. Holland vill göra något för den morbror som gjort så mycket för henne, så hon gifter sig med Calvin så han kan ta jobbet.

En klassisk romancehistoria, med ett resonemangsäktenskap som ganska snart mynnar ut i äkta känslor. Jag tyckte att kärlekshistorien var bra, men jag fick inte helt grepp om Holland. Jag tyckte hon agerade lite märkligt ibland och jag tyckte inte författarna riktigt gick på djupet med hennes personlighet. Därför gav jag bara boken en trea på Goodreads. Annars är jag ett fan av känslor som växter fram genom efter att man gift sig ”på låtsas”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.