Låtar vi minns: Coronaanpassade låtar

Bernie Sanders utanför vårt hus

Som jag skrev häromdagen är jag inne i coronadipp. Det går i vågor och i helgen har det varit mest upp, men det här är ju inte roligt för någon. Idag tänkte jag därför pigga upp mig själv och alla andra som vill känna sig uppiggade, men lite coronaanpassade låtar. Visste ni att folk skrivit om corona före själva pandemin? Inte? Här kommer i alla fall några exempel. Och tycker ni att detta inlägg inte är roligt, går det bra att googla på Bernie Sanders så kan ni skratta åt alla memes. Ovan ser ni honom utanför vårt hus,

Lars Winnerbäck har skrivit en låt som är förmodligen är sponsrad av Folkhälsomyndigheten. Jag trodde i slutet av min graviditet att den här låten handlade om graviditet. Det gör den såklart inte, den handlar om den svenska coronastrategin. Håll ut, håll ut, för eller senare spricker en bubbla, håll ut några dagar till.  Kom ihåg att tro och ork och lust är lätt att tappa och hål näsan över ytan tills det vänder!

Brukar du ibland höra fel när du hör låtar? Självklart heter den här låten Corona, corona och inget annat. Kanske lite väl överdrivet att skriva kärlekssånger till en pandemi, kan jag i och för sig tycka.

En låt som borde kommit i våras, med fokus på storstadskvinnor.

Du är inte ensam! Det kommer en dag när det regnar och livet hängs ut på tork. Pontus och Amerikanarna visste detta redan för 30 år sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.