Lägesrapport: Läser just nu

Mitt nattygsbord november 2020

Det är november och snart är året slut. Min lässtatistik säger att jag inte kommer att klara målet på 150 böcker, för jag ligger 10 böcker efter. Om jag inte börjar speedläsa ungdomsböcker och serier så kommer jag inte att klara det. Men det gör ju inget. Mål är inte till för att klaras varje år, utan lite kul krydda i läsandet. För mig. Andra känner säkert helt annorlunda. Tänkte idag ge er en liten läs-status hur det ser ut just nu.

På nattygsbordet ligger Hamnet av Maggie O’Farrell som är en fantastisk bok om en familj som förlorar ett barn och som utspelar sig på 1500-talet i Storbritannien. Jag vet inte varför den tagit lite längre tid för mig att läsa än för många andra, för jag tycker att den är fantastiskt bra.

Bredvid Hamnet ligger In the United States of Africa av Abdourahman A. Waberi. Det är en tvärtom-bok där de rika länderna i Afrika tar emot utsvultna européer och amerikaner.

I min Kindle har jag börjat läsa Here comes the sun av Nicole Y. Dennis-Benn. Jag har läst alldeles för lite för att egentligen ha en uppfattning än, men en bok om en lesbisk kvinna från Jamaica låter bra!

Min Storytel reader har jag tappat bort, men i telefonen lyssnar jag på Inte av denna världen av Yaa Gyasi som är en sorglig historia om tro, vetenskap och rotlöshet bland svarta invandrare i Alabama.

Slutligen har jag precis börjat läsa Doktor Proktor av Joe Nesbø för sonen. Han är försiktigt gillande och det är bra, för det finns fler böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.