Kvinnohat dag 6: Höstens nyheter

Nu är det bara en dag kvar på min Kvinnohats-vecka. Jag publicerar varje dag boktips på Instagramkontot Kvinnohat. Idag var temat höstens nyheter. Jag har tagit alla böcker från Svensk bokhandels katalog och alla böcker har jag i min hand och ska läsa eller har redan läst.

Här kommer bilderna och för texterna får ni kika in på Kvinnohat på Instagram.

UPPDATERAT

Nu med texterna.

Höstkatalogen

Som bokbloggare känns det viktigt att hålla koll på den aktuella bokutgivningen. Därför prenumererar jag på Svensk bokhandels kataloger som kommer tre gånger per år. Jag älskar att bläddra i den är den kommer och pricka för vad jag vill läsa. Sedan längtar jag.

Det fanns mycket bra och feministiskt i höstens katalog och fem böcker presenterar jag i nästa nummer av Fredrika Bremer-förbundets tidskrift Hertha. Jag ger också er under dagen några böcker som jag läst och vill läsa från höstens utgivning.

Ser du framemot något särskild bok i höst?

Flickorna av Emma Cline

På Natur och kultur har Emma Clines debutbok Flickorna getts ut. Den handlar lite löst om Charles Manson och hans sekt som mördade flera personer i USA 1969. Huvudpersonen Evie är 14 år och hamnat i kläm mellan sina föräldrar. En dag hittar hon Suzanne som tar hennes med till en ranch och sina vänner. Det är en bok om män och kvinnor och mäns makt över kvinnor. Jag tyckte att den väckte min feministiska kämparglöd och kände otroligt starkt att vi måste jobba stenhårt för att kvinnor inte ska behöva vara beroende av män. Emma Cline är debutant och jag tycker att Flickorna är en otroligt bra debutbok!

En bild av böckerna Norma av Sofi Oksanen och Flickan och skammen av Katarina Wennstam.

Albert Bonniers förlag har gett ut två intressanta böcker som jag har i min hand. Norma är Sofi Oksanens fjärde bok om Estland och jag har inte hunnit sätta tänderna i den än men jag längtar verkligen. Kanske börjar jag redan ikväll!

Flickan och Skammen är feministen och journalisten Katarina Wennstams tredje bok om kvinnor och skuld. Jag har tidigare läst Flickan och skulden och En riktig våldtäktsman. Jag ser verkligen fram emot denna tredje bok som kommer 12 år efter den andra boken.

En bild av böckerna Håll käften jag räknar av Julia Skott och Girl will be girls av Emer O’Toole.

Tack för alla bra tips som kommit in under dagen!

Ordfront och Galago har två intressanta titlar. Håll käften, jag räknar är en feministisk skildring av stickande och stickare. Julia Skott har skrivit en rolig bok om något som inte ska ses som förspilld kvinnokraft. Jag har redan läst och recenserat den och tyckte mycket om!

Girls will be girls är en feministisk bok om att vidga sina vyer och ändra sin syn på kön. Emer O’Toole är från Irland. Vi utlovas att få följa med på en galen resa genom familjemiddagar och helkroppsvaxning på väg mot mer kunskap. Roligt med en rolig feministisk bok och extra kul att läsa en irländsk feminist (se mitt intresse för andra länder under tidigare bilder i veckan). Jag ser fram emot att sätta tänderna i denna!

Imorgon är det min sista dag och då kommer jag att skriva om mina feministiska hjärtefrågor. Ses då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.