Kvinnoalfabetet – H

Hanne-Vibeke HolstIgår firades det runt om i bokbloggosfären och pristagare är visst också tema på veckans Kvinnoalfabetet – H. Svetlana Aleksijevitj går inte in någonstans, men hon är ändå veckans stjärna!

1. Nämn en favoritförfattare med för- eller efternamn på H.

Hanne-Vibeke Holst gillar jag skarpt! Jag har läst nästan allt hon skrivit och tyckt om det allra mesta. Hennes serie om journalisten Therese Skårup och boken om hennes far Knud, den store är mina favoriter.

2. Vilken prisvinnande kulturell kvinna med för- eller efternamn på H tycker du är väl värd sitt pris?

Jag har inte läst mer än en bok av Herta Müller, Hjärtdjur, men den boken var fantastiskt bra och utifrån det vill jag säga att hon är väl värd nobelpriset!

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på H som du beundrar. Det kan vara en känd eller okänd kvinna, död eller levande inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.

Min b-uppsats i statsvetenskap handlade om Hannah Arendt och hon var verkligen en beundransvärd kvinna. Hon har fått lite oförtjänt lite uppmärksamhet också tycker jag.

4. Vilken kvinna med för- eller efternamn på H är du nyfiken på, men ännu inte upptäckt?

Jag har inte läst Hedvig Charlotta Nordenflycht fast jag tänkt göra det i snart tio år. Ibland blir böcker helt enkelt inte lästa eller författare inte upptäckta. Men snart så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.