Kulturkollo: Sent i november

Sent i november

Det pratas barnböcker på Kulturkollo den här veckan och deras veckoutmaning kallar de Sent i november efter Tove Janssons roman. Lämpligt nog läser jag den precis nu och har bara några sidor kvar i den. Jag tänkte inte recensera den här och nu, för jag skriver nog något samlat när jag läst alla Muminböckerna, men jag kan säga så mycket att den är fantastisk!

Veckoutmaningen handlar om den kultur vi konsumerat i november och det är tyvärr inte mycket att skryta om för min del. Vi har varit på Halloweenparty, om det kan räknas till kulturaktivitet. Och så har jag varit på bokcirkel. Annars har det inte blivit några besök på Nationalmuseum eller Waldemarsudde. Familjeaktiviter och sjukdom har stått emellan.

Jag tänkte istället ta detta tillfället i akt och prata lite om Muminböckerna. Jag har inte läst dem alla och dem jag läst har jag inte läst på 30 år. I vintras läste jag Trollvinter och nu som sagt Sent i november. Nästa sommar tänkte jag läsa om Farlig midsommar och Trollkarlens hatt, den sistnämnda min barndomsfavorit. Sedan ska jag försöka att ta tillfällena i akt och läsa efter årstiderna. Har du några bra tips på när en viss bok passar bäst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.