Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 KD-politiker tar abortdebatten till en nygammal nivå - Feministbiblioteket

KD-politiker tar abortdebatten till en nygammal nivå

Så var vi då där igen. KD-politikern i Västra Götaland, Gunilla Gomér, uttalade sig för några veckor sedan om att underlätta för inhemska adoptioner. Det som var unket i det uttalandet var att hon kallade utländska adoptioner för ”import”. Nu drar hon det hela ännu längre på sin blogg där hon jämför fosterdiagnostik med rashygien och änglamakerskor med abortläkare.

Med sådana fiender så behöver man inga vänner.

Läs vad min partikollega Anna Starbrink skriver om det hela i Aftonbladet.

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Anonym13 juni, 2011 kl. 08:08
  • Svara

  Då man använder IVF med preimplanttatorisk fosterdiagnostik som selektionsmetod för att exempelvis förekomma allvarliga ärftliga sjukdomar så som krabbes sjukdom då tycker jag inte att man kan använda Nazist argumentet. Nazist- argumentet kan bara användas efter det att vi beslutat att det inte handlar om en celldelning/foster längre utan när det är ett barn. Gränsen är svår att dra. I vilket syfte man använder den nya tekniken är också en viktig del i det hela…

  1. Att göra abort före vecka 18 är enligt svensk lagstiftning helt lagligt och ska därför inte klassas som nazistisk metod, oavsett orsaker till aborten. Man kan tycka att saker och ting är omoraliska, men det får inte blandas ihop med den viktiga rätten till fri abort.

 1. Jag tycker att det är tröttsamt att abortdebatten alltid blir så polariserad. Vi ska självklart ha fri abort i Sverige. Samtidigt tycker jag att det är ledsamt att ungefär var fjärde graviditet slutar med abort. Istället för att börja prata om nazi-Tyskland så kanske man kan fundera över vad man kan göra för att sänka aborttalen? Kanske skulle åtgärder som höjd lägstanivå i föräldraförsäkringen, bättre sexualupplysning i skolan och gratis preventivmedel till alla under 20 göra att vi fick färre aborter? För även om de flesta av oss är överens om att fri abort är en viktig fråga så tror jag faktiskt att alla skulle bli glada om aborttalen gick ner.

  1. Jag håller med dig fullständigt! Nu tror inte jag att inhemska adoptioner skulle minska antalet aborter (som Gomér föreslår), utan jag tror att man måste satsa på att folk inte blir ofrivilligt gravida. P-piller för män borde vara något som skulle få ner aborttalen, skulle jag tro.

   Nu är det ju mycket tal om IFV och att folk har svårt att få barn. Kanske leder det till att många tar det lite lugnare med preventivmedel?

 1. […] Fler som bloggar: Feministbiblioteket […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.