Kalinauskaitė, Danutė; Att avregistrera ett spöke; 2004

Litauen berättarMycket lite litauisk kvinnolitteratur är översatt till svenska. Bokförlaget Tranan, som ger ut böcker från hela världen, har gett ut en novellsamling av ett antal litauiska författare, Litauen berättar: Att avregistrera ett spöke. Ett par av dem är skrivna av kvinnor och dessutom intressanta för Feministbiblioteket. Jag recenserar varje novell för sig.

I boken kan vi läsa att Kalinauskaitė är en av Litauens mest uppskattade författare och att hon på senare tid bidragit med mycket livserfarenhet och självironi i sina texter. Att avregistrera ett spöke är som titeln kanske avslöjar, en lite smårolig berättelse om kvinnan som inte klarar av att städa upp efter sina döda föräldrar. Det förflutnas spöke följer henne och hon måste försöka att bli av med det.  Det känns verkligen om att hon använder sig av självironi i den novellen.

Nu har det gått en vecka sedan jag läste texten och den har inte fastnat, därav den kanske lite knapphändiga beskrivningen av innehållet. Det är heller inget ni måste läsa om ni inte har något bättre för er.

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] Jurga; Häxan och regnet: 1993 Juknaitė, Vanda; Glaslandet; 1995 Kalinauskaitė, Danutė; Att avregistrera ett spöke; 2004 Radvilavičiutė, Giedra; Hejsan; 2004 Skablauskaitė, Jolita; Tiden läker; 1993 Vilimaitė, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.