Juul, Pia; Radioteatern; 2010

RadioteaternFörlaget Kabusa har nyligen gett ut en av Danmarks främsta poeter på svenska. 2005 tog Pia Juul som yngsta person någonsin, plats i Det Danske Akademi (född 1962). Kanske är inte Radioteatern den mest feministiska diktsamling man kan läsa, men den är fylld av kvinnliga karaktärer och kvinnors tankar och problem, så diktsamlingen plastar här avgör jag.

Radioteatern är som en osammanhängande teaterpjäs med repliker om allt mellan himmel och gjord. Huvudperson är Eliza C, vars repliker kommer från olika åldrar. Det är inte bara personer som bidrar med repliker, även publiken och städer är med och framför saker.

Diktsamlingen är nog en aning för otraditionell för min smak. Det var svårt att få en känsla i dikterna när jag läste boken som en pjäs samtidigt som alla dikter/repliker var och en för sig ofta var helt meningslösa. Jag tyckte ändå att det var en spännande läsupplevelse och flera av kvinnornas repliker var intressanta ur en feministisk synvinkel.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Politiken (danska)

2 pingar

  1. […] Brøgger: Tone Pia Juul: Radioteatern Maria Marcus: Min egen rødstrømpe-ABC Lise Nörgaard: Volmer Lise Nörgaard: Bara en […]

  2. […] Brøgger: Tone Pia Juul: Radioteatern Maria Marcus: Min egen rødstrømpe-ABC Lise Nørgaard: Volmer Lise Nørgaard: Bara en […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.