Recension: Cox, Natalie; En oväntad jul; 2018

En oväntad julPrintz Publishing är kända för sin feelgood-litteratur och jag gissar nog inte alldeles fel om jag påstår att de var först med att introducera julböcker i Sverige. En oväntad jul av Natalie Cox är årets julroman hos Printz. Jag tvekade länge om jag skulle läsa den eftersom den handlar om hundar och jag inte precis är någon djurmänniska. Men så lyssnade jag på den på Storytel och blev klar i dagarna.

Charlie har gjort slut med sin pojkvän och sedan brinner hennes lägenhet. Hon tvingas flytta till sin kusin på landet över jul. Kusinen har en hundgård och lämpligt nog ska hon åka till sin internetkärlek i Finland och ber Charlie hålla ett öga på gården under tiden. Charlie säger motvilligt ja. I tid och otid springer hon på den sura veterinären Cal. Hon träffar också den oerhört snygga, men redan förlovade Hugo. Ganska snart förstår hon att Cal har en annan sida om han bara sätter den till. Det blir en allt annan en lugn jul med många hundar, förlossning, biljakt och två alpackor.

En oväntad jul är en ganska förutsägbar bok där jag faktiskt inte alls fick någon känsla för personerna. Det var en småmysig bok med snö, galna ex och kärlek som ska uppstå, men jag blev aldrig berörd. Det kan ha berott på julstress, men det kan också vara boken som helt enkelt inte höll måttet. Detta blev den sista julboken för i år och nu är jag definitivt redo att ta mig an tyngre böcker!

Läs mer: Adlibris, Bokus, Omnible, Johannas deckarhörna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.