Jhumpa Lahiri på kulturhuset

Jhumpa Lahiri
Foto: Marco Delogu

Ikväll har jag lyssnat på den mycket spännande författaren Jhumpa Lahiri på kulturhuset i Stockholm. Lahiri är född i Storbritannien av föräldrar från Calcutta och flyttade som tvååring med dem till USA. Hon ser sig själv som amerikan men berättade att hon alltid genom hela sin uppväxt varit den indiska flickan. Llahiri talade mycket om att ha föräldrar från en annan kultur och även om att som föräldrar skaffa barn i en annan kultur. Hon tror att det varit svårt för hennes föräldrar att vara så långt borta från sitt hemland och från alla sina vänner, men också svårt att barnen bli bättre än dem på språket och på att anamma kulturen i det nya landet.

Hon pratade också om sin bok Lowland, eller Sankmark som den heter på svenska (Brombergs förlag). Ett tema i boken är att vara mamma och att vara det på ett sätt som det förväntas av resten av samhället.

Det var otroligt intressant att lyssna på Jhumpa Lahiri och nu är jag ännu mer sugen på att läsa hennes senaste bok.

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

  Spännande! Jag upptäckte Lahiri med Unaccustomed earth och fast jag inte egentligen gillar noveller har jag fastnat för hennes. Vi läste Interpreters of maladies i min ena bokklubb och den var lika bra. Frågan är om hon håller lika bra i texter av romanlängd? Vill gärna prova.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
   • Hanna24 april, 2014 kl. 10:50
    Författare
   • Svara

   Inte gilla noveller, det var det värsta 🙂 Det sas igår att detta verkligen var toppen av hennes karriär, så det lovar gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.