Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Bokmässan 2019: Jag ska få träffa Helen Pankhurst

Bokmässan 2019: Jag ska få träffa Helen Pankhurst

Helen Pankhurst

Nu kommer vi till en otroligt cool sak som händer på bokmässan: Jag ska få träffa Emmeline Pankhursts barnbarnsbarn Helen Pankhurst! Hon är bjuden till bokmässan av Feministiskt Perspektiv och chefredaktör Anna-Klara Bratt har lovat mig en pratstund med henne.

Just nu håller jag på att läsa hennes bok Deeds not words, som var hennes farmors mors slagord. Boken handlar om 100 år av kvinnokamp och tar upp utmaningar och framgångar sedan 1918. Mycket informativt och även viktigt. Det är bra att bli påmind om hur mycket som faktiskt har uträttat. Jag tror att det är viktigt för att förstå att saker och ting går att förändra.

I Deeds not words får vi också veta varför det var stort motstånd kring olika reformer och det kan ju låta konstigt idag att man var mot kvinnlig rösträtt eller mödrahälsovård. Förhoppningsvis känner vi så om dagens utmaningar i framtiden.

Jag behöver väl inte understryka hur coolt det är att jag ska få träffa Helen Pankhurst. Jag är riktigt laddad inför detta möte! Är det något du tycker att jag ska fråga henne om? Är det något du är nyfiken på att få veta om henne, hennes historia eller om brittisk kvinnokamp under 100 år?

Här kan du se Helen Pankhursts framträdande under bokmässan. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.