Jag kan inte låta bli: Kaosutmaningen

Jag har så mycket att läsa och så många utmaningar som är viktigare, men den här utmaningen som jag har hittas hos Annika, Lotten och CRM Nilsson kan jag inte låta bli. Jag låter startskottet bli 1 januari 2013, dvs jag kan retroaktivt pricka av punkter ifall jag läst boken i år. Jag lovar också mig själv att detta mer ska funka som en avprickningslista och inget jag nödvändigtvis måste sträva efter. Det finns ju så mycket annat som är viktigare. Hur som helst, klarar jag att läsa 35 böcker i år med följande kriterier:

 1. Läs en bok vars originaltitel är på svenska.
 2. Läs en bok som är skriven av en nu avliden författare.
 3. Läs den sista delen av en trilogi eller serie.
 4. Läs en bok med två personer på omslaget.
 5. Läs en bok som publiceras 2007.
 6. Läs en bok vars titel består av tre ord (som till exempel Sagan om Ringen).
 7. Läs den första volymen av en serie eller trilogi
 8. Läs en bok som handlar om vampyrer.
 9. Läs en bok som har över 600 sidor.
 10. Läs en bok vars författare har ett M i för-och efternamn.
 11. Läs en bok vars omslag är mestadels rosa.
 12. Läs en bok med ett par på omslaget (ett romantiskt par, jfr. fjärde punkten).
 13. Läs en bok med träd på omslaget.
 14. Läs en bok från ett, för dig, nytt förlag.
 15. Läs en bok som snart kommer på film (under 2013 eller 2014).
 16. Läs en bok som har mindre än 300 sidor.
 17. Läs en bok som publicerades under 2013.
 18. Läs en bok som handlar om älvor eller alver.
 19. Läs en bok med en av de fyra elementen på omslaget.
 20. Läs en bok som är skriven av en författare under 30 år.
 21. Läs en bok med ”The” i början av titeln.
 22. Läs en bok som handlar om demoner eller andar.
 23. Läs en bok vars titel innehåller sju ord (jfr. sjätte punkten).
 24. Läs en dystopi.
 25. Läs en bok vars omslag är mestadels röd.
 26. Läs en (översatt) bok vars omslag är samma som originalet.
 27. Läs en bok om tidsresor (som till exempel Tidsresenärens Hustru).
 28. Läs en bok vars huvudperson har speciella kunskaper/egenskaper/krafter.
 29. Läs en debutroman.
 30. Läs en fristående bok.
 31. Läs en bok utan människor på omslaget.
 32. Läs en bok vars omslag är mestadels vit.
 33. Läs en bok som publicerades 2012.
 34. Läs en bok som i originalspråk varken är svenskt eller engelskt.
 35. Läs en bok om änglar.

8 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Oj, vilken lista! Jag är nöjd med mitt läsmaraton som snart är klart och ser fram emot lite friare läsning ett tag nu 🙂

  1. Det är det som är fördelen med utmaningar. Det är både kul att göra det och sedan skönt när det är över 🙂 Jag ska för övrigt utmana mig själv i att läsa på tyska. Har redan börjat och har två recensioner inne i senaste numret av Magasinet Neo!

 2. Jag hoppade oxo på, ett sent beslut, men när jag började räkna efter så hade redan bara under mars läst böcker så jag kunde pricka av 8 punkter.

  1. Det låter bra! Jag har bara börjat pricka av och vi får se hur det slutar.

 3. Kul att du också är på! Jag tänker mig också som en avprickningslista. Om jag ligger nära målet i slutet av året kan det möjligen bli så att jag i valet mellan två böcker väljer en som passar på listan .-)

  1. Precis så! Sedan kanske jag kommer att ”fuska” och klämma in lite barnböcker här 🙂

 4. Vad kul att du är med! 🙂

 5. Åh vilken rolig utmaning! Jag kommer inte ha en chans att klara allihop, men några stycken kan jag säkert få till. Om jag, liksom du, börjar retroaktivt från 1/1-13 kan ju några punkter redan prickas av (1,2,6,9…).

 1. […] Enligt Monika Bokmalande Bokmärkt Bokparadiset Bokraden Cinnamon Books Cissigrip C.R.M. Nilsson Feministbiblioteket Lenasgodsaker Lottens Bokblogg Mimmimaries Böcker Mirthful’s Bookblog Nilmas Bokhylla […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.