Jag är en bokbloggare

“Mamma gå till jobbet!”

Orden kom från min lilla treårings mun och han pekade på mig när jag lämnade honom på förskolan igår. Jag var klädd i jeans, gympadojor och fritidsjacka. Jag var osminkad och hade mina fulglasögon och rufsigt hår. Så nej, jag skulle inte till jobbet. Jag skulle hem och lägga mig på soffan och läsa. Det skulle jag göra igår, idag och kommer att göra många dagar framöver. För jag har inget jobb att gå till.

Det är identiteten som är det svåraste. Att identifiera sig med mitt jobb var en stor del av mitt liv. Hur stor visste jag inte förrän jag stod där och inte längre var webbredaktör på Folkpartiet.

Men jag är faktiskt också en bokbloggare. Just nu känns det viktigt. Det var fantastiskt kul att vara på Stockholm Literature förra veckan och träffa alla andra roliga och supertrevliga bokbloggare som jag följer. Det är underbart att vara bloggambassadör för bokmässan. Det är klart att bloggen aldrig kan ersätta ett jobb, men nu behöver jag en jobbmässig identitet och då är bokbloggare ett bra substitut.

Jag säger härmed med stolthet: Jag är en bokbloggare!

(Och tips på roliga jobb som man får betalt för mottages fortfarande tacksamt!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.