Världsbokdagen 2021: Internationella Bookerprisets korta lista

International booker prize 2021

Igår var det världsbokdagen och i förrgår kom internationella bookerprisets korta lita. Jag har följt det priset i år eftersom jag av någon anledning har hamnat på pressutskickslistan och det är ju kul! Jag är annars rätt så värdelösa på att hålla koll på alla priser.

Jag tycker att det var tråkigt att boken jag var mest sugen på, georgiska Nana Ekvtimishvilis The pear field, inte var med på listan. Svenska Andrzej Tichý har också fallit bort. Mit arbejde av Olga Ravn ska jag absolut läsa och det passar ju bra med min språkutmaning. Men böcker i våra nordiska grannländer är så dyra, så jag ska vänta tills den kommer ut i pocket.

At night all blood is black av David Diop tycker jag låter spännande och extra roligt att den utspelar sig i Senegal, där jag har varit. Fortfarande har jag Mariana Enríquez på min att-läsa-lista och jag är också sugen på Maria Stepanova.

Korta listan

Titel, författare och språk den översatts från.

At night all blood is black av David Diop (franska)

The dangers of smoking in bed av Mariana Enríquez (spanska)

When we cease to understand the world av Benjamín Labatut (spanska)

The employees av Olga Ravn (danska)

In memory of memory av Maria Stepanova (ryska)

The war of the poor av Éric Vuillard (franska)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.