Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Ingen resning för abortvägrande barnmorskan

Ingen resning för abortvägrande barnmorskan

Demonstration för abort i Barcelona

Demonstration mot strängare abortlagstiftning i Spanien. Barcelona 2014.

Ellinor Grimmark har gjort sig känd som den abortvägrande barnmorskan. Hon vill att det ska klassas som diskriminering att hon inte fått jobb som barnmorska i Jönköpings län för att hon inte vill utföra aborter. Med andra ord vill hon tvinga fram en samvetslagstiftning i Sverige. Till sin hjälp har hon den amerikanska abortmotståndarorganisationen Alliance defending freedom, som står för alla kostnader i samband med rättegångarna.

Hon fick nej i tingsrätten. Hovrätten hänvisade till arbetsdomstolen, där det också blev nej. Nu har turen kommit till Europadomstolen, som vägrar resning för Ellinor Grimmark. Det är ett oerhört glädjande besked för alla oss som tycker att den svenska abortlagstiftningen är bra och vill värna om rätt till abort. Det kan låta hårt att man inte ska kunna få hänvisa till sitt samvete, men det finns stor risk att samvetsbarnmorskorna bara slussar personer vidare till andra med samvete. Tillslut kan det vara försent.

Nu var inte heller bara aborter som Grimmark skulle vägra. Även viss preventivmedelsrådgivning ingick i det som gick emot hennes samvete. Man kan fråga sig varför denna kvinna ville bli just barnmorska i Sverige där sådant är tämligen viktigt. Jag tycker att det kan kännas oerhört osäkert om man som kvinna söker för abort och vet att man när som helst kan stöta på en abortvägrare och aldrig veta i vilken skepnad.

Det är som sagt ett glädjens besked och jag är oerhört glad att vi får ha vår generösa abortlagstiftning i fred!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.