Ikväll smäller det – Eurovision 2022!

Italien eurovision

Äntligen Eurovision igen! Vi vuxna i den här familjen har smygstartat med att se semifinalerna och tyvärr är det inte samma höga klass som det var förra året. Det finns dock guldkorn och de tänkte jag lyfta fram i det här inlägget. Som förberedelse följer vi traditionen med mat och dryck från alla länder, även om vi är mer generaliserande när vi bara är familjen. Det blir mer regioner än länder och massa vin kommer att dukas fram (utan att drickas upp, vi är inga barbarer).

Min 10 favoriter ikväll

Linda på Enligt O har idag listat tio låtar att ha koll på ikväll och för att inte göra samma sak, listar jag mina tio favoriter. Därför är Norge, Italien och Belgien inte med här. Och absolut inga smörsångare från Italien! Jag tycker helt inte tillräckligt bra om dem, även om jag vet att ni andra gör det. Jag presenterar mina favoriter i startordning.

Tjeckien: Det här är en låt som inte alls är min genre, men som jag verkligen gillar! Lite clubmusik-stil med en otroligt cool sångerska. Hoppas på att den är i toppskiktet när festivalen är över.

Finland: Finland skickar det de är bäst på – hårdrock – och gör det kanske inte lika bra som förra året, men absolut bra nog!

Armenien: Jag gillade den låten, lite mysig och lugn utan att tappa fart.

Nederländerna: En tuff ballad på nederländska. Jag gillar skarpt och extra plus för landets språk!

Ukraina: Det finns väl inget som kan hindra en ukrainsk vinst ikväll, med tanke på att de skickar en bra låt samtidigt som väldigt många kommer att sympatirösta på dem. Mina barn hejar på den för att de älskar låten (och lite för att de vill att Ukraina ska vinna).

Island: Jag tyckte mycket om det här syskonframträdandet och den vackra isländska låten, framförd på isländska.

Sverige: Sverige är Sverige och i år skickade vi en bra låt. Jag är dock inte lika begeistrad som många av er andra och mitt stora barn definitivt inte. Jag kan förstå att den är favorit i det relativt svaga startfältet, men tror inte att den kan stå emot Ukraina.

Storbritannien: För en gångs skull skickar Storbritannien en bra låt och då vet vi ju sen gammalt att det kan gå hur bra som helst, Sam Ryder har potential att gå lika långt som Katrine and the Waves gjorde 1997 (som var senast Storbritannien vann).

Serbien: Jag älskade detta speciella framträdande och tror att det kan gå ganska långt i tävlingen. Det är tillräckligt bra för att göra det. Speciella bidrag har ju annars en tendens att floppa rejält. Biti, biti, biti, biti zdtrava…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.