Hemma från Portugal

Det är alltid lika delar underbart som jättejobbigt att komma hem från en längre utlandsvistelse. Nu är vi hemma från Portugal och vi har varit borta i tio dagar. I morse gick vi up klockan fem för att hinna till flygplatsen.  Det underbara ligger i att vara hemma, men resan dit är jobbig och tyvärr inte slut när man väl kommit hem. Nu är hemmet fullt med tvätt och halvt uppackade väskor och saker.

I veckan ska ni få läsa kulturjakter och få boktips och nya recensioner på böcker jag läst ut. Men nu vill jag bara pusta ut och njuta av att min bloggplats återigen är vid mitt eget köksbord och nu i en sommarvarm lägenhet.

Vädret i Cascais var kallare än hemma, men jag tror att vi nog upplevde värmen ungefär lika. Femton grader där (enligt SMHI) och jag gick i linne. Händer inte direkt på våren här. 18 grader där på stranden och vi tyckte att vi höll på att förgås i värmen. Så nej, det har inte gått någon nöd på oss även om ni njutit av högsommar här hemma och vi till på köpet missade körsbärsblommorna i Hammarby Sjöstad.

Utsikt från vårt hus i Cascai

Utsikt från vårt hus i Cascais gick inte av för hackor. Den kommer jag att sakna mycket!

Egentid i Cascai

Vi bytte egentid med min svåger och svägerska. Det var fantastiska timmar med vinprovning inne i Cascais. De valde att spela golf på sin tid.

Två kusiner i Cascai

Förutom min stora killes aptit på det goda livet var dessa två livliga troll resans stora behållning.

Bada i Cascai

Bada i poolen gjorde den stora varje dag, fast vädret inte alltid var på topp. Den lilla lärde sig snabbt att bada inte är så dumt, fast det är lite kallt.

Böcker från Portugal

Slutligen ett litet smakprov på de böcker jag köpte i Portugal. Trots att jag inte gillade Lidia Jorge, ger jag henne en nu chans. Jag hittade också en bok om portugisiska återvändare från kolonin Angola. Poeter från Lissabon fick följa med hem, samt den jag är mest intresserad av – en biografi över Paula Rego! Återkommer om dessa.

1 ping

  1. […] jag var i Portugal 2018 letade jag efter portugisisk litteratur på englska. Dulce Maria Cardosos bok Återvändarna var […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.