Recension: Hedlund, Helena; Kerstin, solen och kärleken; 2021

Kerstin, solen och kärlekenDet är totalt sex böcker i serien om Kerstin av Helena Hedlund och alla sex har kommit ut. Kerstin, solen och kärleken är den femte boken. Böckerna ges ut av Natur och kultur och min sexåriga dotter verkligen älskar dem. Kerstin är introvert och känslig och är en lite äldre variant av Pija Lindenbaums Gittan. Kerstin-böckerna är för åldrarna 6-9 och du kan läsa mina andra recensioner här.

Det börjar bli vår och Kerstin är helt absorberad i sin roll som storasyster. Hon älskar Miranda över allt annat och det sista hon vill är att skada henne. En dag råkar hon pussa Miranda på örat och hennes mamma blir rädd, för en puss kan låta för högt i den lilla bebisens öra. När Kerstin får veta att Miranda förmodligen är döv, är hon övertygad om att det är hennes fel. Samtidigt på skolan tampas hon med killar som springer in i tjejernas omklädningsrum och det gaddar ihop tjejerna i klassen. Men den enda Kerstin riktigt trivs med är fortfarande Gunnar.

När jag läst den andra boken om Kerstin tyckte jag att det var lite av samma sak och tänkte att det väl inte skulle hålla i sex böcker. Efter det tycker jag att Helena Hedlund varierar sig bra. Hon tar upp nya teman och nya utmaningar för Kerstin. I den här boken fortsätter problematiken med att inte passar in bland tjejerna, samtidigt som detta med killar i omklädningsrum kommer in. Kerstin ska också överträffa sin blyghet något helt oroligt i slutet, men det ska jag inte avslöja. Både Selma och jag tycker mycket om att läsa om Kerstin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.