Recension: Våhlund, Elias och Agnes; Handbok för superhjältar – del 1 Handboken; 2017

Handbok för superhjältarElias Våhlunds dotter blev mobbad. Då kom han på idén och skrev boken Handbok för superhjältar (Rabén och Sjögren) tillsammans med Agnes Våhlund. Den handlar om en flicka som byter skola och blir mobbad, precis det som hände deras egen dotter.

Lisa bor med sin mormor i en liten stad i England. Henne mamma jobbar utomlands några månader. Tre killar väntar på henne mot slutet av skoldagen varje dag för att mobba henne. Hon gömmer sig på biblioteket, där hennes mormors syster jobbar, och en dag finner hon en bok. Handbok för superhjältar ger henne alla tips hon behöver för att bemästra mobbarna. Samtidigt får hon en pyjamas, misstänkt lik en superhjältedräkt, av sin mormor. Hon börjar läsa på i handboken för att lära sig att bli en superhjälte.

Det är en fint berättad bok med lagom långa kapitel. Den är skriven i serieform så det är mycket fina bilder och kan passa sådana barn som jag har som gärna vill hänga med bildmässigt när vi läser.

Det här är en sådan bok som jag skulle vilja att mitt barn gillade. Han var enormt svårflirtad, trots att han älskar superhjältar. Men så sa han tillslut ja till att läsa ett kapitel och sedan var han fast. Jag hade hoppats att ha skulle gilla den, men aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli en sådan dundersuccé. Han grät sig nästan till sömns ikväll för att boken var slut. Han vill veta mer! Jag också. Del två ska definitivt läsas och det snarast. Jag är riktigt nyfiken på mormodern och hennes syster och om de också är superhjältar. Del två kommer i slutet av oktober och vi längtar!

Läs mer: Adlibris, Bokus, Prickiga Paula

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.