Berömda och glömda idrottskvinnor: Jillion Potter

Jillion Potter

Nu drar snart rugby-VM igång för damer på Irland. Det kände ni inte till? Nej, rugby är inte en stor sport i Sverige, men det betyder inte att en känd rugbystjärna inte förtjänas att lyftas fram. Jillion Potter är en av rugbyvärldens stora stjärnor och hon har en minst sagt imponerande karriär. Hon är inte bara fantastiskt bra rugbyspelare, hon är även canceröverlevare.

Hon var kapten i det amerikanska rugbylaget när hon upptäckte en knöl i käken (källa). Läkarna bedömde att den kunde tas bort, men i väntan på operation skulle hon kunna spela i VM. När hon kom hem och genomfört operationen fick hon veta att tumören var elakartad. Potter hade drabbats av en mycket ovanlig form av vävnadscancer. Efter det började en helt ny sorts kamp för henne. Hela tiden stod hennes fru Carol vid hennes sida.

Hon överlevde cancern och inte nog med det, hon tog sig också tillbaka till sin fantastiska rugbykarriär. 2016, bara två år efter att cancern upptäcktes, var hon USA:s i OS i Rio.

Hur det går nu i VM på Irland återstår att se! I Rio blev USA med Potter i spetsen utslagna i kvartsfinalen. Vann gjorde Australien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.