Glad halloween alla spöken och häxor!

Hugo och Selma på Halloween 2021

Imorgon är det halloween, men av olika orsaker firar vi det idag. Det är en fördel med nyare högtider, att det går att anpassa dem lite. En lördag passar bättre för bus eller godis och så får det bli. Klart att det har hunnit komma folk som säger att det är den 31:a som gäller och före eller efter det öppnas inga dörrar för ungar. Hos oss får ungarna självklart godis även idag!

Vi har inte gått lika all in det här året med pynt för att vi ska åka iväg. Jag vet att man ”egentligen” ska pynta mest ute, men det har helt enkelt inte funnits ork. Vi har köpt en pumpa och ställt ut för att visa att man kan komma hit och få godis, men inte karvat den. Det kanske blir under dagen.

Jag är en person som älskar pynt inomhus. Jag vill gärna ta fram fina och roliga saker, gärna som har en historia, på påsk och jul. Nu så även på halloween. Jag förstår dem som tycker att det är en hemsk högtid med bara en massa plastsaker, men jag har verkligen försökt att hitta lite annat som inte bara är plast. Till nästa år tänkte jag tillverka eller köpa en svart duk, för jag tror att det kan göra sig fint med mina höstfärgade Iittalaljusstakar.

Jag bjuder er på lite bilder från vårt mycket sparsamt dekorerade hem. Ikväll kompletterar jag med bilder på barnen och eventuellt också en karvad pumpa.

Glad halloween!

Skelett i hallen

Skelett är plast, men skelett är också en självklar del av pyntet. Skelettgirlangen fick kanske en konstig placering, men det kan förfinas till nästa år. Vårt hängande skelett är med oss för andra året i rad och hänger mycket löst så att hen druttar i golvet titt som tätt. Vi bestämde oss för att det inte gjorde något att hen är enbent och saknar en halv arm. Det är ju liksom läskigt som är en del av halloween.

Halloweendukat bord

Igår hade vi middag och jag gjorde mitt bästa för att pynta bordet. Förlåt för att ni fick med en vinkork och ett saltkar på bilden, den är tagen dagen efter.

Hemmagjorda spöken och en lila slinga

Hittade en fin lila slinga på Flying tiger och den passade fint ihop med barnens spöken. Äntligen är det två spöken! Selma har varit så ledsen att vi har tagit fram ett spöke som Hugo har gjort år efter år. Stoltheten nu när hon kunde presentera spökets syster. Tillsammans ska de tydligen förgöra världen och hennes spökes främsta vapen är att hon är så söt att ingen tror att hon kan förgöra världen. Det kan hon såklart!

Läskiga skelett

Två andra skelett som barnen fick välja efter att ha pantat för 300 kr. Duken är lite mer vårlik så här finns förbättringspotential. (Det är min mamma som gjort duken i vaxbatik, EH står för Eva Häll. En underbar duk, men inte så halloweenmässig.)

Pumpa halloween 2021

Jag fixade pumpan i sista sekund! Och bild på barnen ser ni överst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.