Feministbrud på kulturjakt på Landsort

Nu är jag på landet och kopplar av och på två dagar har jag gått den årliga konstrundan här (men vi kom inte åt alla verk pga barnvagnen). Jag tänkte visa er några duktiga kivnnliga konstnärer.

På vår mystiska dimtur genom ön i förrgår såg vi detta ståtliga verk (”titta en snippa”, som vi sa till Hugo). Konsverket heter Quinna och konstnären Ingrid Enarsson. Hon är född 1945 och är bosatt i Skåne. Läs mer på hennes webbplats.

Dessa fina händer i betong kallas Växtkraft och är skapade av Annelie Wallin, en landsortsdotter som numer bor i Stockholm. Här kan ni läsa mer om henne.

Konstnären Anita Brusewitz-Hansson kallar detta verk Vinklar och det är en liten skulptur av en kivnnokropp. Det var lite svårt att med ett foto göra den rättvisa, för att det just var lite mycket olika vinklar. Måste upplevas live! Anita Brusewitz-Hanssons hemsida verkar ligga nere, men här kan ni läsa om henne på Svenska konstnärer.

Här är mina favoriter. Tre konsverk av Britt-Ingrid Persson. Från vänster: Kropp med krets, Samtal med elementpensel och Utvidgning – Sammandragning. Figuren som pratar med en pensel är helt klart roligast. Fantstiskt att få uppleva dessa, som stod på drad nere på ön vid vandrarhemmet. Britt-Ingrid Persson kan du läsa mer om här.

Den här skulpturen gllade jag också väldigt mycket. Även den var lite svår att göra rättvisa på bild. Den heter Jättens kliv och är skapad av Kerstin Ahlgren. Hennes webbplats hittar du här.

Jag rekomenderar starkt ett besök på Landsort. Du tar pendeln från Stockholm till Nynäshamn. Därefter buss 852 mot Torö. På ändstationen Ankarudden går båten Stångskär till Landsort. Du kan också ta dig hit med bil eller egen båt. Säga bara till när du kommer så att vi kan ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.