Feministbrud på kulturjakt i Thailand

Februari 2007 var jag och Andreas på vår första långresa. Den började i Thailand, gick vidare till Vietnam och Kambodja och slutade åter i Thailand. När jag tittar tillbaka på de bilder vi tog då, var det inte mycket som kan berättas med feministiska glasögon. Jag gör ett försök med det material jag har:

Thailand tillhör inte världens mest jämställda länder, men inte ett av det värsta heller. Det ska föreställa vara en demokrati, men landet har stora politiska problem med gulskjortor vs rödditon. Gult är kungens färg det bär man om man vill hedra honom. Måndagar är den gula färgens dag, eller kungen dag om man så vill. I Bangkok såg vi förvånansvärt många bära gult den måndagen vi var där. Det känns inte helt modernt måste jag säga.

En rolig lite detalj från ett köpcenter i Bangkok: tjejtoan illustreras med en mycket kissnödig tjej!

Vi åkte till ön Ko Chang för att sola och bada och fira min 30-årsdag. På min födelsedag valde vi att ta en elefanttur. Vityckte att elefanten framför oss var så konstig och svaret var att hon var gravid.

Och slutligen valde vi att dricka goda och billiga drinkar på stranden. Denna drink fick mig dock att fundera på vilket klientel som brukar beställa den. Inte så kul. Kanske lite 40-talistkul. Hö hö hö.

4 kommentarer

3 pingar

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Hej,

  Hittade din blogg av en slump. Kanske vet du vem jag är till och med. Malin heter jag och är ett år yngre än dig och växte upp på Majåker. Gick i Joel Erikssons klass och jag umgicks när vi var små med Camilla Klang och Jocke Apell bland annat. Ska kika lite mer på din blogg. Ha det fint.

  1. Jo, jag känner igen dig! Kul att du hittade hit. Du verkar också ha en spännande blogg. Var det Thailand som fick dig att hamna här? Jag skriver mest om böcker och politik, men ibland gör jag lite reseskildringar också.

   1. Jag sökte på resor och reagerade på Thailand. Jag har en förkärlek för det landet och har spendrat väldigt mycket tid där.

    Min blogg är ganska ny. Jag har haft många privata dagboksaktiga bloggar men tröttnar snabbt på dem. Nu har jag en del ”missions” framöver och det är roligt att sätta ord på de tankarna och funderingarna.

    Ja, jag såg att du bloggar mycket om böcker och att du är politiskt aktiv. Ska kika närmare på dina andra poster också när jag får lite tid över.

   2. Eftersom vi gillar att åka till olika länder har vi bara varit i Thailand en gång, men det lär väl bli fler nu när vi har blivit föräldrar. Det är ju barnvänligt där. Ett fantastiskt land iaf! Du kanske kan rekommendera vart man ska åka. Ko Chang var helt ok, men jag tyckte att Langkawi i Malaysia var trevligare (även om jag generellt gillar Thailand bättre än Malaysia).

    Ja ska titta in din blogg också!

 1. […] är svårt eftersom vägarna är dåliga så allt tar mycket lång tid. Därför reste vi runt i Thailand, Vietnam och Kambodja med flyg (Kambodja ligger i mitten så det är inte mycket till alternativ om […]

 2. […] 2007, satt jag och min pojkvän/man på ett plan till Bangkok för en treveckors drömsemester i Thailand, Vietnam och Kambodja. Det var kanske inte den perfekta stranden vi kom till på Koh Chang, men då […]

 3. […] det var någonstans så jag hade tänkt mig att det skulle se ut. Min och makens första resa till Asien 2007 gav lite samma känsla. Det var stort och fantastiskt på många sätt, men det kanske bekräftade […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.