Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Feministbrud på kulturjakt i Litauen - Feministbiblioteket

Feministbrud på kulturjakt i Litauen

Hösten 2008 var jag i Litauen för att prata jämställdhet för vitryska demokratiaktivister. Det var otroligt spännande och givande. Eftersom jag inte pratar ryska fick mitt anförande tolkas och resten av tiden (när de andra lyssnade på föredrag på ryska) passade jag på att titta på omgivningarna. Vi höll till i det lilla samhället Druskininkai i södra Litauen. Druskininkai är på sommaren en välbesökt kurort med otaliga spahotell dit folk från exempelvis Tyskland kommer. På hösten är det inte lika mycket folk här.

Druskininkai är ett samhälle där busstationen ser ut att vara från en annan tid…

…men dit svenska banker ändå hittat.

Jag höll ett föredrag om härskartekniker och drog paralleller till mitt eget politiska liv. De vitryska politikerna var intresserade och pålästa. Det blev en intressant diskussion. Dock försvårades allt eftersom jag var tvungen att ha tolk. Några pratade dock engelska och vi talades vid mer i pausen.Jag och en annan svensk deltagare, som inte heller talade ryska, tog en promenad för att titta på samhället. Tyvärr ösregnade det. Vi hittade inte mycket som skulle vara intressant ur feministisk synvinkel. Här är en ortodox kyrka.


Vi hittade en skulptur av en kvinna. Efter lite efterforskningar på nätet har jag fortfarande inte fått veta vad det föreställer. Intressant konstverk i alla fall.

Sedan åkte jag och mitt resesällskap tillbaka till Vilnius (eftersom vi inte gjort särskilt mycket nytta på konferensen där vi inte förstod något). Vi hittade detta urmysiga café där en litauisk gumma med traditionsenligt huckle gick in. Gott fika!

Vi tog en promenad genom staden, som för tillfället var ganska död pga allahelgona. Då fick vi syn på vaktparaden utanför parlamentet. Det är inte ett teatersällskap, det är på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.