Feministbrud på kulturjakt i Hjo

Efter Gävle bar det av till mitt föräldrahem i Lidköping. Då passade vi på att hälsa på min 98-åriga mormor i Hjo och då också besöka Slöjdmässan som går av stapeln där i juli varje år.

Folkabuss i Hjo

Nostalgin var enorm när vi passerade denna urcoola folkabuss på vägen till mormors ålderdomshem.

Jag på Slöjdmässan i Hjo

I år var jag riktigt besviken på mässan. Jag hittade inte mycket jag ville ha. Köpte en osthyvel (som vi behöver), en smörkniv (för att jag är min fars dotter och inte kan låta bli att köpa det) samt ett halsband (se nedan). Bakom mig på bilden kan ni se ett stånd som sålde änglar. Inget jag var särskilt intresserad av.

Muminsmycken

När jag insåg att det inte fanns mycket jag ville ha, tänkte jag att jag skulle köpa ett porslinshalsband med Monamie-mönster. Det har jag tänkt i flera år nu. Men när jag kommer fram till ståndet (som står på samma ställe varje år) så visar det sig att han har börjat med muminmuggs-smycken! Då blev det ett sådant istället. Jag valde det fina när Mumintrollet och Snorkfröken håller om varandra och målar.

Bokoutlet i Hjo

På väg tillbaka till bilen hittade vi en bokoutlet. Jag behöver verkligen inte fler böcker, men vi hittade pysselböcker så jag gick in för att köpa en sådan och då var jag ju bara tvungen att ta något mer. Jag valde Sara Lövestams Vägen till henne, eftersom det nu är många personer som rekommenderat den till mig, bland annat min mamma som jag i mångt och mycket delar boksmak med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.