Feministbrud på kulturjakt i Gävle

Min man har släkt i Örnsköldsvik och min familj bor i Lidköping. Mitt emellan ligger Gävle. Vi bestämde oss för att ta båda familjerna i ett svep och övernattade i Gävle och passade på att då gå på Furuviksparken till det stora barnets förtjusning. Lite kultur hann jag se mellan jagande av stort barn och amning av ett litet.

Milles i Boulognerskogen i Gävle

Vi tog såklart sikte på Boulognerskogen få fort vi landat på hotellet. Vi välkomnas in i parken av denna vackra Milles-skulptur. Den heter Musicerande änglar.

Torsten Fridh

Jag kunde inte hitta någon konst av kvinnliga konstnärer i parken, men denna av en kvinna och en flicka är otroligt vacker. Konstnären är Torsten Fridh och konstverket kallade han Premiär.

Klumpen

Det här är John Ruds Klumpen. Barnet skulle dock komma att uppskatta lekplatsen mer än konsten.

Bockparaden

I centrala Gävle kunde vi se spår av Bockparaden som går av stapeln i Gävle varje sommar. Bocken ska såklart föreställa den traditionella julbocken som vi av naturliga skäl inte stötte på under vår vistelse.

Furuvik

Dagen efter var det dags för ett besök på Furuvik som var otroligt fint och lummigt. Det är mindre än Kolmården, men betydligt mysigare. Vi startade med äventyrsbad och besökte sedan djuren. Här är några gamla lador och getter som barnen får klappa. Det finns många fina små bodar och hus som jag av någon anledning inte fotade. Jag hade nog med att ta hand om bebis.

Kättingflygaren på Furuvik

Kättingflygaren på Furuvik var en barnfavorit, dock ej mammafavorit. Jag kände gravidillamåendet komma åter. Vacker att se på är den ändå!

Selfie i Kättingflygaren på Furuvik

Barnet var nöjt och då var mamman nöjd. Här strax före start i Kättingflygaren. Hugo sa något i bilen till Lidköping som kommer att gå till historien: Gävle, det är min favoritstad!

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
  • sven erik hansson12 juli, 2016 kl. 03:20
  • Svara

  Skäms på er att ni inte gör kommentarer på Hanna Lagers fina blogg.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

   🙂 Många kommenterar på Facebook eller Twitter. Så är det nuförtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.