Feministbrud på kulturjakt i Falsterbo

Efter Ystad åkte vi och bodde i Malmö. Därifrån tog vi en utflykt till Skanör och Falsterbo, som jag till min förfäran upptäckte kallas Skanör MED Falsterbo. Där har jag haft fel i 30 år (och det irriterar mig oerhört att maken återigen hade rätt, när jag var helt säker på att så inte var fallet). Men men. Vi klev knappt ur bilen på hela turen för att lilla sov och stora var ointresserad. Det var ändå en fin tur.

Lite kul är också att jag roddar Lärarförbundets stora projekt Bästa skolkommun och att Vellinge kommun vunnit denna i flera år. Skanör och Falsterbo ligger i Vellinge. Det är inte fattiga personer som bor där, för att uttrycka sig milt.

I Falsterbo finns ett fint näs. Det ville vi se. Det visade sig att man inte kunde det om man inte hade tänkt att spela golf. Och förmodligen hade betalat mycket alternativt varit medlemmar i i decennier. Fast nu har jag fördomar, fy på mig. 

En liten butik på landet. Jag gick in för att se om de sålde något fint konsthantverk eller liknande. De sålde – och nu har jag fördomar ingen – vad jag tror att människor med mycket pengar vill ha, Mateus-porslin,inredning och kläder av märket Lexington samt exklusiva tvålar och krämer. Jag köpte inget.Ica i Falsterbo

Men jag älskade ändå Falsterbo! Det var otroligt pittoreskt och har, dock med stark konkurrent av Ica på stortorget i Visby, Sveriges gulligaste Ica!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.